Kaliteli Çikolata Nasıl Anlaşılır?

  • Post author:
  • Post category:Tips
  • Post comments:0 Yorum

Kaliteli Çikolata Yapımında Hangi Yağlar Kullanılır?

İnce çikolata çatladığında özel bir çıtırtı duyarsınız. Bu ses, kakao yağında bulunan kristallerden kaynaklanmaktadır. Bitter çikolatanın sesi oldukça güçlü, ancak süt ve beyaz çikolatanın sesi o kadar da rahatsız edici değildir. Kaliteli çikolata net bir şekilde kırılır.

Lezzet kalitesi açısından kaliteli kişiye özel çikolata türleri ve özellikleri ise, Dildeki parçacıklar çok pürüzsüz ve yumuşak olduğu için asla tespit edilemez. Çikolatada kakao yağının yanı sıra bitkisel yağ da kullanılır ve ağızda yağlı bir tat bırakır.

İyi Çikolata Nasıl Anlaşılır?

Çikolata, sadece damağı değil tüm ağzı tatlandıran, duyuları harekete geçiren ve mutluluk hormonlarının salgılanmasına neden olan büyüleyici bir tattır.

Her şeyden önce, kendinizi bırakın ve rahatlayın. Bu bizim ilk kuralımız.

Mideyi doldurmayın ya da en azından ağzınızda başka kokular olmadığından emin olun.

Çikolatanın tadını çıkarmak için 3 aşamada yemelisiniz. Önce çikolataya bakın. Görünüm, leke veya çizik olmadan parlak ve mükemmeldir.

Tadın% 80’i kokudan gelir. Çikolatayı koklayın ve çikolata tadım sürecini başlatın. Çikolata Türleri ve Özellikleri genellikle Lezzetli bir çikolata kokusuna sahiptir.

Şimdi tadın. Ama bunu çiğneyerek yapın, böylece ses size sertliği hakkında bir ipucu verir. Gözlerinizi kapatın ve çikolatayı dilinizin üzerine yerleştirin. Damağa dokunun ve eriyene kadar ağzın etrafında dönün.

Çikolatanın tüm aromalarını alabilmek için ağızda dolaştırılması gerekir. Son olarak, bu kokuların ve sevinçlerin ne kadar sürdüğünü görün. Lezzetli çikolatanın tadı 45 dakika ağızda kalır.

İyi çikolata düz ve pürüzsüz olmalıdır. Koyu renkten aydınlığa doğru bir renk değişimi görürseniz, bu çok sıcak olduğu ve yüzeyde kakao ve tereyağının kristalleştiği anlamına gelir.

Çikolata Türleri ve Özellikleri Kilit Noktası

Dilinizde kalan tadı ayırmak için onu burnunuza elle doldurmayı ve ağzınıza çikolata koymayı deneyin. Çikolata ağzınızda eridiğinde, ellerinizi burnunuzdan çekin, ağzınızdan derin bir nefes alın ve burnunuzdan nefes verin. Bu sayede burnunuz çikolatanın aromasını ve farklı aromalarını çok daha güçlü hissedecek ve hiç almadığınız farklı çikolata tatlarını keşfedeceksiniz.

İyi Bir Çikolata Türleri Ve Özellikleri Neye Benzemeli

İyi Çikolata Türleri ve Özellikleri düz ve pürüzsüz olmalıdır. Karanlıktan aydınlığa bir renk değişimi görürseniz, bu yüzeyin çok sıcak olduğu ve kakao ile yağın kristalleştiği anlamına gelir. Yüksek kaliteli bitter çikolata, neredeyse kırmızıya boyanan hoş bir koyu kahverengidir.

Sütlü çikolata açık kahverengidir, çok koyu değildir ve beyaz çikolata, açık fildişi saman rengidir. Çikolatanın kırılma sesini dinleyin. Bitter çikolatanın sesi oldukça güçlü, ancak süt ve beyaz çikolatanın sesi o kadar da güçlü değildir.

Bir yanıt yazın